10 November 2010

Brownies

Bahan-bahan
100gm tepung halus
150gm marjerin
4 camca makan sebuk koko
100gm gula perang
2 biji  telur walnut
100gm kacang ( panggang dan cincang )
1/4 sudu teh garam

Cara-cara penyediaan
  1. Panaskan ketuhar pada suhu 180 darjah celsius.
  2. Ayak tepung dengan serbuk koko.
  3. Pukul marjerin dan gula sehingga kembang dan gebu.
  4. Masukkan telur  dan kacau sebati.
  5. Gaulkan tepung dengan kacang walnut dan masukkan dalam adunan. Kacau sebati.
  6. Masukkan dalam acuan kek yang telah disapu dengan mentega dan bakar dalam ketuhar selama 40 minit atau sehingga pencucuk kek bersih apabila dicucukpada kek.

4 comments:

zati-zt berkata...

ase cam nak try je..
:)

Ratu berkata...

saya pon

azlirazali berkata...

trylah

N^diah Ahm@d berkata...

nk tnya tepung halus tu tepung gandum ke??