19 Disember 2010

Strawberry blended/ Strawberi kisar


JIKA bercakap tentang ice blended nih tentu anda setuju Coffee Bean dan Starbuck menjadi pilihan kerana  ice blended coffeenya memang giler KAW! betul? Tapi kali ini apa kata cuba ice blended perasa strawberi pula. Pasti ada kelainan sikit. Yang penting dah boleh jimat 12 hinggit  dan kalau buat sendiri u all leh buat bergelas-gelas! puas hati. Bak kata orang jimat poket jimat belanja! hehe. Namun jika anda membuat ice blended jangan lupa pulak nak mencuci blender tuh betul2. Kalau boleh kisarkan dulu dengan air sabun atau dengan buah2han citrus. Kalau tak cuci nanti tak pasal2 pulak jadi ice blended perasa cili! So apa tunggu lagi cuci lah blender sekarang dan buat ice blended strawberi nih. Selamat mengisar!
Bahan-bahan
3/4 cawan susu UHT
1/4 susu cair
3 susu susu pekat manis
1/2 cawan strawberi sos
5 biji buah strawberi
5 cawan ais

Cara-cara
Campurkan semua bahan dan kisar. HIaskan ddengan buah strawberi dan payung. Jika suka boleh paipkan dengan krim diatasnya.


3 comments:

hOtMaMa berkata...

wahhhh.. menarik sngt2 chef.. senang pun senang nak buat kan.. harus iols cuba nanti!

butterflyana berkata...

Halamak! strawberry tuu.
Sekarang tiba-tiba dah teringin!

hee

NurLensaPhoto berkata...

nur dh buat...thanks