160gm
kangkung
250gm daging
100gm
kentang
1 biji
bawang besar-hiris
3 batang
serai-hiris
50gm daun
selasih-hiris
2 biji cili
merah-hiris
10 biji cili
padi-hiris
2 ½ sudu
besar jus limau nipis
¾ cawan
kelapa parut putih
80gm kerisik
Secukup rasa
garam
Cara membuat
- Potong kangkung dan bersihkan. Kemudian celur sehingga kangkung layu.
- Lumurkan daging dengan garam dan kunyit kemudian bakar atau goreng daging sehingga daging masak. Kemudian hiriskan nipis dan kecil.
- Kupas kentang dan potong kiub, kemudian goreng sehingga kentang empuk.
- Goreng kelapa atas kuali tanpa minyak sehingga perang dan angkat.
- Akhir sekali satukan semua bahan dan gaul
sehingga sebati.
1 comments:
kerisik xpayah msk ye?? cmpur gtu je ke??
Catat Ulasan