Ini adalah resipi Kek Blackforest yang pernah saya kongsikan dalam kolumn saya di Utusan. selamat mencuba ok!
Black Forest cake
Bhaan Kek:Bahan A
250 gm chocolate sponge mix (kek span coklat segera)
250 gm telur
60 gm air
Bahan B
62 gm minyak jagung
Bahan inti:Bahan A
1 tin dark pitted cherry
300 gm krim putar non dairy (topping cream)
Krim coklat: Bahan B
50 gm coklat masakan
40 gm susu segar
250 gm chocolate sponge mix (kek span coklat segera)
250 gm telur
60 gm air
Bahan B
62 gm minyak jagung
Bahan inti:Bahan A
1 tin dark pitted cherry
300 gm krim putar non dairy (topping cream)
Krim coklat: Bahan B
50 gm coklat masakan
40 gm susu segar
Bahan Hiasan
12 biji ceri Maraschino
200 gm coklat urai
200gm coklat masakan yang diparut