Bahan-bahan
5 keping roti Perancis
3 sudu sos pasta-perasa tomato (boleh dibeli dipasaraya)
3 sudu lada benggala yang didadu kecil
5 ketul cendawan butang dalam tin-dihiris
5 helai daun basil
Sos pasta
Bahan-bahan
5 biji buah tomato 
3 sudu tomato puri
½ biji bawang besar-dicincang halus
1 sudu minyak masak
Secukup rasa garam 
Secukup rasa serbuk lada hitam 
Secukup rasa gula 
Cara-cara penyediaan
- Untuk menyediakan sos pasta, tumis bawang sehingga layu dan masukkan buah tomato dan tomato puri. Masakkan sehingga tomato menjadi lembik dan perisakan dengan garam, gula dan lada hitam.
 - Sapukan sos pasta atas kepingan roti Perancis.
 - Taburkan lada benggala dan susunkan daun basil.
 - Kemudian susun cendawan butang dan taburkan keju di atas.
 - Bakar dalam oven menggunakan api atas selama 8-10 minit dengan kepanasan 180 darjah celsius atau sehingga keju menjadi perang.
 




0 comments:
Catat Ulasan