12 Ogos 2010

Teknik tanak nasi

(klik disini untuk baca artikel)
Link di atas adalah artikel chek pada Jumaat lepas bertarikh 6 Ogos 2010. Mana-mana yang terlepas bolehlah baca utusan online dengan klik jer link di atas nih. Saya sharekan artikel ini maklumlah setiap orang ada preference nasi macamana yang dia suka kan? tapi saya pasti kebanyakan kita suka nasi yang elok masaknya dan peroi. Betul tak? Takan lah kita nak makan nasi yang lembik. Kita juga komprem tak suka nasi yang mentah atau jelatah. Boleh potong stimm kalau makan nasi tak masak dan nasik lembik nih. macam saya lebih suka nasik yang perfectly cooked dan just nice! lagi-lagi di bulan puasa nihkan kita mesti nak makan nasi. Kalau mereka yang tengah berdiet tuh tak boleh buat apa lah. Orang Penang cakap biaq pi ajalah depa nak jaga badan takpa takpa. Tapi pada mereka yang hantu nasi tapi tak pandai masak nasik dan pada yang baru nak belajar menanak nasi macamana? apa lagi tak reti2! hehe. Wusha-wushalah artikel nih dan saya juga ada berkongsi resepi nasi goreng tomyam. Kot-kot nak cuba untuk berbuka or untuk bersahur ker  kan. Senang jer buat nasi goreng nih bukan susah pun. Nasi goreng nih sebenar boleh letak macam-macam kat dalam dia. Bila diletak perencah nasi goreng tomyam atau pati tomyam jadilah nasi goreng tomyam.  p/s tak klung kleng klung kleng pun~ teringat plak tagline iklan nih kat radio tadi, iklan perencah nasi goreng warung Maggi! alah yang suara Mummy Norlia Ghani tuh! Selamat menggoreng nasi! dapatkan resepi seperti di link berikut yer! (klik untuk resepi nasi goreng tomyam cendawan)

0 comments: