Bahan- bahan A
40 gm mentega
140gm marjerin
50gm gula halus
70gm gula perang
Bahan-bahan B
1 biji kuning telur
1 camca teh esen vanilla
1 camca makan minyak jagung
1 paket cip coklat
170gm tepung halus
75gm tepung jagung
1 camca makan serbuk koko
1/2 sudu kecil soda bikarbonat
125gm kacal hazel, dipanggang dan dicincang
Cara-cara penyediaan
- Pukul bahan bahan A sehingga sebati
- kemudian masukkan telur, vanilla ,cip coklat dan minyak jagung. Kacau sehingga sebati.
- Ayak tepunghalus, tepung jagung, serbuk koko dan soda bikarbonat. Kemudian gaulkan bersama kacang hazel.
- Selepas itu Masukkan kedalam adunan mentega tadi. Kacau sehingga sebati.
- Ambil sudu dan sudukan ke atas dulang pembakar yang telah dilengser dengan mentega.
- Bakar pada suhu 180 degree celsius selama 12-15 minit atau sehingga keperangan.
1 comments:
salam chef..nice recipe, tapi sayang xde gambar :)
Catat Ulasan