Bahan bahan
1 paket kulit doh puff pastry
4 biji telur 2biji kuning telur
250ml susu sejat
200 gm krim putar
70gm keju cheddar, diparut
1 camca teh serbuk buah pala sedikit garam sedikit lada putih
Cara-cara penyediaan
- Campurkan semua kecuali keju di dalam mangkuk ,kemudian kacau menggunakan wire whisk hingga sebati.
- Cairkan mentega kemudian sapukan mentega sedikit di atas puffpastri dan lapiskan dengan pastri( lakukan proses ini sebanyak 7 lapis puff pastry).
- Kemudian potong menjadi 9 bahagian( akan mendapat 9 bahagian 4 segi). Saiz empat segi ini boleh dipotong kepada 6/ 9 bahagian mengikut kesukaan.
- Letakkan setiap satu puf pastry yang dipotong itu didalam acuan muffin(acuan besi yang digunakan untuk meletakkan acuan kertas muffin).
- Setelah setiap bahagian 4 segi itu diletakkan didalam acuan muffin yang besi itu, tuangkan adunan telur hingga penuh.
- Bakar pada suhu 170 celsius,kira-kira 20-30 minit sehingga mengeras dan masak keperangan.
0 comments:
Catat Ulasan