16 Julai 2013

Hidangan Barakah Episod 7 di TH Hotel Alor setar

Assalamualaikum semua! hari ini apa menu untuk berbuka puasa anda semua?. Apa! kepala sudah jem memikirkannya? ha...ada yang belum set menu apa nak masak? hmmm saya pun sama ahahaha.. Tapi apa2pun kepada yang jem tuh takyah beli roti nak sapu jem.. Saya ada penyelesaiannya. Saya just nak share kat u olls yang petang nih saya akan bersiaran dalam program masakan  Hidangan Barakah . Episod kali ini adalah rakaman yang telah dibuat di Tabung Haji Alor Setar Kedah Darul Aman selaku penaja utama rancangan ini. program ini akan keudara  petang ini di TV Alhijrah ok. Ya.. ya.. ya.. saya tau kul 4petang, ramai yang masih tersadai kat opis kan? lahh... takper.. kalau tersadai kat opis, korang leh tgk online semasa rancangan ini keudara di www.1malaysiaiptv.com.my! No hal nya! apa kat opis pun internet kena sidai tak leh nak tgk. Ish ish2 apalah semua kena block erk. nak tgk benda baik pun kena block gak ker? atau dah lama company tak bayar bil tenet tuh!!! tutttt hahaha. Takper anda masih boleh menonton rancangan ini secara ulangan! jam 12.30 pagi. jangan tidur dulu ok! ha kau! baiknya TV Alhijrah, siap bagi ulangan sebab tak knak kecewakan penonton2 sekalian alam ok! nak bagi korang tengok gak lah tuhkan? hahaha. Oklah saya akan kongsikan semua resipi dalam episod kali ini dalam blog saya nih. Just tgk jer gambarnya ok! kasi besar sikit kalau nak salin silakan, kalau nak copyy pun silakan, kalau nak snap gambar pun suka hati korang lah, cukup bulan bayar royalti  kat I..hahaha. Ish takde lah saya gurau jer, semuanya ikhlas dari hati ini cewah! yang penting korang boleh sebar2kan resipi nih kepada orang lain! Yang lebih penting lagi jangan duk copy jer resipi buat pekasam tapi tak pernah nak cuber! penat eden duk mengedit gambar nih ok! Oklah jangan luper temujanji kita petang ini yer. wah berdating kita u oll wakakaka. Assalamualaikum!

1 comments:

JaSSNaNi berkata...

Assalamualaikum saudara azli.. saya baru follow blog ini.. kagum juga melihat blog masakan dari kaum lelaki.. dasyat jugak penangan nya.. :) ya la.. para2 chef di malaysia pun banyak terdiri dari kaum lelaki kan.. :) alhamdullillah...
petang ni nak masak apa? tadi merayap kat blog kawan lain.. nampak sardin nak buat sandwich la.. merayap pulak yg lain, nampak ikan tongkol masak cuka.. pun nak buat gak.. sabor je ler.. harus ingat juga.. tak cukup masa nak mengerjakan kat dapor tu.. sbb balik keje jalan dah jem.. cuma ada 1 jam je nak merempit sorang2.. tapi banyak juga asben yg tolong.. :) alhamdullillah..