16 Jun 2013

Aiskrim pagaran Coklat


Bahan-bahan
1.5 liter aiskrim vanilla
1.5 liter aiskrim coklat
42 batang biskut coklat Kit Kat
210gm bebola Coklat
Acuan  kek 8inci x 4inci x 4inci
1 keping kek span 8inci x 4inci x2cm
Pembalut makanan(pastic wrap)
Cara membuat
  1. Lapikkan acuan kek dengan pembalut makanan dan lebihkan plastik itu 5 inci diluar acuan.
  2. Susunkan disekeliling acuan dengan biskut coklat Kit Kat. Coklat yang lebih hancurkan kasar-kasar.
  3. Lapisan pertama di acuan padatkan dengan aiskrim coklat. Jika ia cair bekukan sebentar dalam 1-2 jam.
  4. Kemudian lapiskan dengan kek.
  5. Selepas itu taburkan atas kek dengan coklat yang telah dihancurkan.
  6. Untuk lapisan seterusnya padatkan aiskrim vanila dan tutup dengan plastik yang lebih kemudian bekukan selama 8 jam atau semalaman sehingga keras.\
  7. Keluarkan aiskrim dari acuan dan tanggalkan pembalut makanan.
  8. Hiaskan atasnya dengan bebola Coklat






0 comments: