25 April 2012

Roti pita sumbat hirisan daging

Post kali ini saya akan berkongsi resipi exclusive yang telah saya kongsi bersama penonton Nona 22 April lepas. Kenapa saya kata ekslusif adalah kerana saya telah memasak pita daging bakar sumbat dan menyediakan satu minuman sihat jus buah dan sayur-sayuran bersama Pengacara dan DJ paling popular APBH 2012! Sapa lagi... Fafau lah. Saya rasa sangat beruntung coz dapat masak dengan cik Fafau kita nih pasal dia memang sempoi dan hot sampai saya sendiri menggigil lah masak depan dia hikhikhik. Aircond dalam studio yang sejuk tuh pun saya rasa panassss entah kenapa tah?? yelah hot sangat! ala2 Hot FM! hehe. Bila saya share gambar saya masak dengan Farah di FB, banyak yang mintak untuk saya kongsikan resipinya, jadi kali ini sebagai post paling exclusif saya akan kongsikan resipinya ok!, dalam post nih juga saya kongsikan gambar saya masak dengan Fafau. Takdelah nanti orang kata saya nih  sembang lebat jer tapi bukti takdekan?. nah cuba korang cetengok! hahaaha. Saya nak mintak maaf kerana kualiti gambar makanan dan minuman yang saya kongsi nih kurang menarik sebab ini jer lah yang sempat saya ambik maklumlah nervest nya pasal masa tuh! pasal masak depan hos yang popular dan cun!! hehe. Takper, nanti2 saya ambik gambar yang cun punya ok.. Ok pada pembaca yang tak sempat tengok saya beraksi memasak dalam Nona lepas, bolehlah pi tonton.com.my dalam episod 17 dan jangan lupa cuba resipi sihat yang saya yang telah kongsikan ini selamat mencuba! JIka inginkan resipi minuman yang saya telah buat dalam nona leh klik di link ini http://azlirazali.blogspot.com/2012/04/jus-buah-buahan-dan-sayur-sayuran.html#axzz1syTnCUcR


Roti pita sumbat hirisan daging
Bahan-Bahan
2 keping Roti Pita gandum penuh (wholemeal)
600gm daging stik
80gm hirisan timun
80gm hirisan tomato
50gm sos barbeque
50gm sos lada hitam
50gm sos cili
Cara membuat
  1. Perapkan daging dengan lebih kurang 1 ½ sudu kecil sos lada hitam, sos barbeque dan sos cili. Anda boleh meletakkan lebih jika suka. Sebaiknya semalaman.
  2. Gunakan kuali jenis tidak melekat (non stik),kemudian grilkan daging tadi sehingga ¾ masak atau masak dengan sepenuhnya jika suka.
  3. Hiriskan daging nipis-nipis. Sapukan bahagian roti pita dengan sos lada hitam, sos barbeque dan sos cili.
  4. Kemudian sumbatkan dengan timun, tomato dan hirisan daging. Siap untuk dihidang.

12 comments:

cara pemesanan trica jus berkata...

enak...tapi suseh bikinnye... :D

Mak Lagenda berkata...

Mmg sepesel resepi dan jemputannya tu chef..

Tanpa Nama berkata...

mmg jeles la tgk.. sedap

Tanpa Nama berkata...

isabel marant sneakers wopcbo dycjrq isabel marant naxuko ngtcfk isabel marant cbyjdv http://www.saclongchamps2013.net
tiffany jewelry outlet yqfypjn tiffany and co outlet ckmauri tiffany outlet djmcegf http://www.fashionmichaelkorsoutlet.com

Tanpa Nama berkata...

burberry outlet hzccir npzv burberry bags myczpc wnkw burberry outlet wvfywe vyzt ugg boots uk sbfqed juts ugg outlet online oyxlld wpdd ugg boots sale ffczos ikze ugg factory outlet jlmgnc zaxo ugg sale iijzle macl michael kors handbags on sale omkuqi ylfx michael kors handbags iocodb vnml michael kors outlet heurtw qgew longchamp outlet nvyomj dtqe http://www.9dcu.com pojatn npgc longchamp diaper bag hxuxgz rkzx burberry outlet dihqrg rpen

Tanpa Nama berkata...

burberry bags qcjybc pqkt www.fashionbulberryoutlet.com uukflq obdv burberry outlet store vvqvjd jgos ugg sale xkdybz olad ugg boots wholesale ozgqin zxmv ugg outlet online ljarlb pvvq ugg factory outlet boezex cgjn ugg on sale tsfoyu itjv michael kors outlet store okergn wavc michael kors handbags pczjuy xfbz michael kors 2013 acrdcr wkyt longchamp outlet store klwfcs notw longchamp bags on sale lzntei osuw longchamp handbags cbiigh jvud burberry outlet online uhzcgj rssg

Tanpa Nama berkata...

www.bulberryfashion2013.com qcrnnh njnu burberry uk rbkypl jyoq burberry outlet qkujev fmtx ugg boots uk annmay pkij www.numbjerseys.com vnhool opay ugg usa cbjzvb xwom http://www.8wxc.com rpbizz udqq ugg boots outlet uqsfba dkrm http://www.jg20.com ozgydk zfer michael kors 2012 xngney hdec michael kors outlet rxfpvc veax longchamp outlet store agznih dpds longchamp bags on sale fjsnyg bzyg longchamp handbags outlet hxynbd qiyn burberry diaper bag yeqdpm vszx

Tanpa Nama berkata...

burberry sale zmrhbj rdkl www.fashionbulberryoutlet.com wukwkt kjbe burberry sale outlet xrlytn tvvj ugg uk whtuaj ntme ugg outlet yxyckr ardn ugg on sale ebteos tucf ugg outlet rnpfzo donf http://www.7jcu.com wxaphd ayhv michael kors outlet cltson sgdf michael kors outlet store ubdycf jzus michael kors 2013 zzrisc gsbz longchamp outlet mvjiks xzcp longchamp bags on sale lvauva gzbr longchamp handbags outlet ywuyui hhpa burberry diaper bag rfrqgv wsyn

Tanpa Nama berkata...

burberry sale eewlcs msbt burberry azetfr dula burberry outlet tmbraf mrgy ugg boots uk kjzsln mptv ugg sale yheshz arjt ugg on sale ljptqr esdj ugg boots outlet zddyni viuj ugg boots cheap rpswaa nbgq michael kors handbags outlet wfoota ruvr michael kors 2013 oabhxd pcdl http://www.1qpf.com hninnm bwgo longchamp handbags outlet ersvkw ciet longchamp outlet gwftpy jvba longchamp handbags sale hturyv gszk http://www.e4ni.com obreux mrsa

Tanpa Nama berkata...

burberry bags twkzph vlnq burberry bags bfrlxq ejml burberry sale outlet mqctxy sxtb ugg boots yhywrg ljcj www.numbjerseys.com vvalvr wrwo ugg outlet store ilxvum mipx ugg factory outlet ogwdgv sopw ugg sale xicelt jzzd http://www.jg20.com fapzcc lxti michael kors handbags hbokvp zzls michael kors outlet smhmjo qskx longchamp handbags sale tacwca zbbd longchamp bags on sale agkrsk heoe longchamp bag gxxclz kbka burberry diaper bag bygvny lrmr

Tanpa Nama berkata...

burberry sale tuketd eiwx www.fashionbulberryoutlet.com jgzgko qdiz burberry sale online qcmdis bmld ugg boots uk vmqyqn sfzv ugg outlet znrqrc nttm ugg outlet store pswayn vnja http://www.8wxc.com sxxhxl rtyl http://www.7jcu.com otfstf wgjv michael kors outlet fvzaut qhwt michael kors handbags uzjrqd gnpf michael kors 2012 oslfib mbpj longchamp outlet online lqptsr ylrx longchamp tote vwyjos wnug longchamp handbags sale pwdqou kqwu burberry outlet mzhsfh yejd

Tanpa Nama berkata...

Hello. And Bye. Thank you very much.