17 Oktober 2012

Pemblogger boleh dapat duit!

Assalamualaikum dan salam sejahtera u olssss! Sudah2 sudahlah dengan Cerita Korea aku tuh kan? dah berzaman dah jadi pekasam dah, duk sama jer post tuh tak ubah2 . Dah takde idealah tuh!?? hello... bukan takde idea ok!  cuma kemalasan jer hehe.( Eh bukan cam sama ker? hehehe) lagi pun takde sapa yang rindu kat I nih so takde lah mak jemah nak mengupdate blog nih hehe. Tetiber mak jemah jadi emosenel sangat nih kenapez? haha hehe. Tapi tidak untuk post kali ini, entah kenapa tiba-tiba diri menjadi rajin! sebenarnya bukan apa, teman nih merajinkan diri nak mengepose sebab teman nih ada talk hari nih nak bagi, kena cakap pasal tulis blog. Entah anak murid sapa yang duk gatai2 duk menjemput aku bagi talk pasal macamana nak mengenerate income dari blogg nih! sapa lah cikgu dia nih?!  haha ya ampunnn! hehe. Hellooo aku nih takde lah  kaya raya ngan berbblog nih! apsal kena panggil pakcik yang tak berapa kayo nih nak bagi talk pasal macamana nak menjana kekayaan dengan berblog! hahaaha. Tapi FYI! teman pernah lah dapat duit gak ngan berblog NIH hehhe. Well boleh lah kongsi sikit2 ilmu didada nihkan! Ish sebenarnya berbloging nih memang boleh buat duit ok! Dengan berbloging nih macam2 kita boleh jual. KO baca jer cerita mak jemah hari nih pasal macamana nak buat duit dengan blog haha (tetiba mak jemahkan? geli dudee!!). Well sepanjang menjadi pemblogger nih saya akan share kan lah apa yang saya tau ok!
        Dengan blog nih kita bebas untuk memasarkan produk apa yang kita nak jual dan cerita apa yang kita nak jaja tanpa  batasan. Hello... tapi dengan tatasusila yang betullah kan? kang aku kata tanpa batasan kang habis korang langgar batas2 agama plak nantikan?. takmohlah macamtuh. nauzubillah! Maksud saya  kan cam gini, pertama nya apa yang korang nak sampai kan tuh akan sampai ke seluruh dunia tanpa korang perlu nak memarketkan produk dan post2 cerita korang tuh kat tempat yang jauh dari korang seperti kat US ker kat London ker kat Congo malah sampai ker Bangla pun boleh! Dengan serta merta lagi ok! tapi dengan syarat blog kita nih mestilah mudah orang nak cari dengan cara kita boleh register dalam google. So bila orang klik boleh lah sampai info korang tuh pada mereka dengan mudah. Lagi satu mengkonectkan blog dengan twitter atau dalam muka buku pun salah satu cara leh mengembangkan network blog kita. Jangan dalam talam dua muka sudah lah!. Dengan twitter dan Facebook kita akan melebarkan lagi urusan perniagaan kita. Baru lah lagi banyak pelanggan kita!